×
начало Димо запази час отзиви кошче за емоции абонамент речник публикации приятели активни медитации
D

Усещане за пари

1. януари (сряда), 15:00 - 19:00ч.
300лв.
отминало събитие
няма свободни места

Усещане за пари е поглед към емоционалната страна на парите. Този семинар не обръща внимание на бизнес модели, а на това как се случва така, че няколко човека, следващи един бизнес модел, печелят различно. Една възможност за вглеждане на вътре, към емоциите, които управляват подсъзнателно връзката на човека с парите, за това как всеки отделен човек ги привлича или отблъсква. Защо се случват странни неща в живота, като например човек да спечели пари от “нищото” или пък обратното, да загуби пари по “странен начин”, да бъде винаги на минус или да печели много пари, без да може да ги задържи, както и да спестява цял живот и да не си позволява да харчи…

Парите са творение на човека от древни времена. Те имат огромна сила, както привличаща, така и задушаваща. Парите са една често пренебрегвана тема, когато става въпрос за духовно, за езотерика. От друга страна те могат много точно да покажат какво се случва в подсъзнанието на човек, какви страхове и модели на поведение управляват живота, защото самите те имат много точен израз.

Една често срещана реплика е: “Нямам пари.“. Това е и една от най-често употребяваните лъжи, превърната в “реалност” за мнозина. Трудно минава ден човек да не пипа или не говори за пари, а до колко познава тяхната същност и отношението си към тях?

Семинарът

В семинарът ще има медитации, движение /танци/, споделяне, упражнения, които ще поставят участниците в ситуации, подходящи да опознаят отношението си към парите. Към това защо не им достигат или защо ги задушават. Целта на семинара е човек да се отпусне в правото си да живее спокойно, да си позволява да задоволява нуждите си, да се отвори за изобилието, което носи лекота в живота и възможност да бъдеш себе си.

За кого е подходящ

За всеки, имащ смелостта и силата да види какво стои зад парите в него. За всеки, който има усещането, че парите не му достигат, че са се превърнали в цел в живота му, че се е вкопчил в тях, че му носят мъка. За всеки, използващ, репликата “Нямам пари”, както и за всеки който има повече пари отколкото може да изхарчи. За всеки, на когото му е трудно да си заяви цената или да я изиска, който се ядосва, когато му поискат пари, който определя менюто си според цената, който си взима само най-евтиното, намаленото или най-скъпото. За всеки финансово зависим от друг. За всеки родител, желаещ да възпита усещане за пари у децата си и развие усещане за това колко пари да им дава.

За кого не е подходящ

За хора, очакващи готови универсални рецепти какво означава да усещаш, как да изкарваш повече или по-малко пари, какъв трябва да бъдеш. За хора, които нямат желание да осъзнават какво се случва. Хора, които са доволни от живота си и не търсят промяна. За хора ненавършили 21 годишна възраст.

Още по темата

D