Custom image

joyВсеки човек се ражда с комплект качества, необходими за да може да върви по пътя на живота. Изключителен дар от Създателя, есенцията на онова, което се нарича човещина, което превръща едно същество в човек. Качества заложени в човешката същност, даващи куп неща, включително завидна сила. Именно това ги прави и много опасни за околните, без да осъзнават, полагат усилия да ги притъпят или скрият още от ранна възраст, когато това е възможно. Процес, наречен с различни думи, като обуславяне, изграждане на характер, его, травмиране… Тъй като тези качества идват от същността, от най-вътрешното, от ядрото, те не могат да бъдат унищожени. Те винаги са там. Разликата е дали човек е загубил връзка с тях или не.

Тази поредица от семинари е за изследване на Качествата на Същността - това как човек ги живее, как ги разбира, как да се завърне към тях, ако се е отдалечил. Поредицата се състои от 12 части, всяка отдадена на по едно от тези качества. Всяка стремяща се да възвърне блясъкът на диамантът, да го изрови някъде от миналото, когато той е изпаднал от Короната, че да може тя отново да завърне притежателят и на тронът на човешката същност.

В тази поредица до сега сме работили с:

Самочувствие

Този семинар е възможност за всеки участник да погледне в дълбочина към самочувствието си, моделите които използва, за да прикрива неговата липса или изобилие. Тези модели много често са неосъзнати, създадени в ранна възраст и добре отъпкани. Толкова, че се превръщат в стандартно поведение. Човек започва да си казва: "Аз съм такъв." или "Няма друг начин." толкова често, че го превръща в своя реалност и забравя кой е. Така губи свободата да бъде себе си. Става лесен за манипулация. Осветляването на тези модели е ключов момент за завръщането към здравословното самочувствие, към свободата, лекотата, насладата от живота.

Любов

loveЕдно от най-криворазбраните качества с които сме дарени. Криворазбиране, което носи много страдание от древността без особени промени до днес. Живеем във времето на бурното развитие на технологиите, а по отношение на любовта често сме в древността. На дали има човек, който да не е бил опарен от любовта. Какво е тя наистина? Инструмент за мъчение или за наслада?

Радост

Едно на пръв поглед повърхностно и много приятно, но също често много криво разбрано и потиснато качество.

Красота

 beautyПроявлението на Красотата, като качество на същността в днешно време е голяма рядкост. Все още е лесно видима при бебетата. Другата Красотата, която е плод на външна украса и няма нищо общо със същността, е лесно видима, особено процъфтяваща на вечерни събития, като балове, Оскари, дискотеки... Събития изпълнени с грим, тоалети, прически, парфюми, аксесоари, пластични операции, изкуствени зъби, токчета... Неизброими са нещата, който човек прави, за да прикрие, нараненото си същностно качество Красота. Степента на прикриване е пропорционална на нараняването, а степента и се ограничава само от финансовите възможности.

Чувственост, жизненост

chuvЕдно качество, изказано с две думи. Качество колкото възвеличено от разбирането за всички изкуства, толкова потъпкано от разбирането за бизнес. Една борба между идеята за страст и идеята за успешност, изпълнена с купища криво-разбрани неща, а от там и страдание. Истината е, че нито страстта нито успешността имат нещо общо с това качество. То е преживяването на потока на соковете в тялото, на енергията в полето му, на трепета на живота.