Custom image

pariПарите са една често пренебрегвана тема, когато става въпрос за духовно, за езотерика. Практиката обаче показва, че те могат много точно да покажат какво се случва в подсъзнанието на човек, какви страхове и модели на поведение управляват живота. Точно, защото самите те имат много точен израз.

Днес много се говори за кризата, като се подчертава, че тя е финансова. А тя всъщност е моно повече криза на духовността - на връзката с онова нещо, което е отвъд нашето възприятие, което ни превръща от химични елементи в хора. Търсенето на решение на финансовата криза боксува, защото е търсене на погрешно място.

Парите са творение на човека от древни времена. Те имат огромна сила, както привличаща, така и задушаваща. Боравенето с пари е превърнато в наука, изучавана в множество университети и книги. Наука ли са парите? Те са стремеж за едни, средство за оцеляване за други, причина за свади, войни, сравнение... Не е тайна, че парите са неравномерно разпределени в света. Едни хора ги имат в повече, а на други недостигат. Кои са по-щастливи? Какво означава богаташ?

Една от най-често срещаните реплики днес е: "Нямам пари.". Това е и една от най-често употребяваните лъжи, превърната в "реалност" за мнозина. Трудно минава ден човек да не пипа или не говори за пари, а до колко познава тяхната същност?

Семинарът

Усещане за пари е практически семинар, предоставящ възможност на всеки участник да изследва отношението си към парите, да ги опознае по един различен начин. Практически означава - семинар в който преобладават практическите упражнения за себеопознаване, така че всеки да може да намери своята истина.

В семинарът ще има медитации, движение /танци/, споделяне, упражнения, които ще поставят участниците в ситуации, подходящи да опознаят отношението си към парите. Към това защо не им достигат или защо ги задушават. Целта на семинара е човек да се отпусне в правото си да живее спокойно, да си позволява да задоволява нуждите си, да се отвори за изобилието, което носи лекота в живота и възможност да бъдеш себе си.

За кого е подходящ:

За всеки, имащ смелостта и силата да види какво стои зад парите в него. За всеки, който има усещането, че парите не му достигат, че са се превърнали в цел в живота му, че се е вкопчил в тях, че му носят мъка. За всеки, използващ, репликата "Нямам пари", както и за всеки който има повече пари отколкото може да изхарчи. За всеки, на когото му е трудно да си заяви цената или да я изиска, който се ядосва, когато му поискат пари, който определя менюто си според цената, който си взима само най-евтиното, намаленото. За всеки финансово зависим от друг. За всеки родител, желаещ да възпита усещане за пари у децата си и развие усещане за това колко пари да им дава.

За кого не е подходящ:

За хора, очакващи готови универсални рецепти какво означава да усещаш, как да изкарваш повече или по-малко пари, какъв трябва да бъдеш. За хора, които нямат желание да осъзнават какво се случва. Хора, които са доволни от живота си и не търсят промяна. За хора ненавършили 21 годишна възраст.

Димо за парите по bTV

TV pari