През живота си човек работи по много проекти. Отделя внимание на различни неща – от мисия в космоса, през създаване на семейство, та чак до миенето на чиниите в къщи. Работейки по проектите си човек среща трудности. Някои от тях успява да реши, а други – не. Последните се превръщат в негова тема. Нещо, което седи и чака да бъде отработено. То не седи кротко, като стока на склад, а притежава способността да изстреля “на черешата” носителя си, когато той изпадна в ситуация, подобна на тази, довела до неговото натрупване. Така човек започва да повтаря едни и същи неща, които го дразнят. Губи свободата си. Например вечно влиза във връзка с партньор, който не го уважава и това го побърква. Сменя го и се оказва, че новият е пак същия тип, че и по-зле.

Човек е свободен да продължи да цикли или дори задълбава. А също е свободен да направи нещо, така че да излезе от цикленето. За целта е необходимо да обърне внимание на темата си, да поработи с нея, да я превърне в личен проект. Често човек не обръща внимание на личните си проекти. Къде защото когато са малко, той успява да компенсира с други неща, къде – защото никой не го е научил да им обръща внимание или пък защото е научен, че героите не страдат или защото всички останали го правят. Причините са много. В резултат личните проекти започват да се трупат, натежават, вечно няма време за тях. Има други по-важни проекти. Тялото започва да страда, изчезват цветовете на живота, чувствата, а с тях и любовта.

Семинарът

Лирад е практически семинар за ЛИчна РАбота с Димо. Пространство в което участниците имат възможност да обърнат внимание на личните си проекти, на онова, което ги мъчи, за да може да се завърнат към цветовете на живота, към силата си да го живеят. Това е пространство за хора, които търсят лек за страданията си, а също и за хора които не страдат, а търсят повече от живота. Лирад има характер на поддържаща терапия. Практически означава – семинар в който преобладават практическите упражнения за себеопознаване, така че всеки да може да намери своята истина.

В семинара ще има медитации, движение /танци/, упражнения, които ще поставят участниците в ситуации, подходящи да видят и отработят личните си дела. Целта на семинара е човек да се освободи от моделите си на поведение, да отцикли, което да му даде възможност да се доближи до същността си.

За кого е подходящ

Семинарът е подходящ за всеки човек търсещ промяна, желаещ да внесе светлина в поведението си. За всеки който е наясно с личната си тема, както и за всеки, който има нужда от подкрепа за да открие темата си. За всеки желаещ да направи нещо за себе си. За всеки зациклил, търсещ как да изплува.

За кого не е подходящ

Хора желаещи да обогатят интелектуалните си познания. Хора, които са напълно доволни от живота си и не търсят никаква промяна. Които смятат, че са открили всичко и вече няма какво да изживеят повече. За хора, очакващи готови универсални рецепти какво да правят с живота си. За хора, които нямат желание да осъзнават какво се случва. За хора ненавършили 21 годишна възраст.