×
начало Димо запази час отзиви кошче за емоции абонамент речник публикации приятели активни медитации
D

Сексуално отобуславяне

Темата секс е пълна със забрани, срам, табута, погрешни схващания, като например, че ако правя секс с някой, значи ме обича. Често от удоволствие е превърнат в насилие или бизнес – ще му пусна, ако ми купи ботуши или ако ми обръща внимание или за да каже, че съм красива…

До колко насладата и оргазма са позволени? А загубата на контрол в сексуалността? Има ли звуци на наслада или те трябва да останат скрити от съседите, та дори и от интимния партньор. Не става въпрос само за самия акт на секса, а изобщо за позволението на сексуалната енергия да се проявява без срам и вина. Позволението на това човек да бъде сочен, харизматичен, жизнен.

От ранно детство в процеса на възпитание, са заложени условия за това кое е прието и кое не е. Тези условия са толкова дълбоки, че човек често не си дава сметка дори за тях – няма осъзнатост. В резултат човек става обусловен – живее с наложени условия.

Този семинар е възможност човек да осъзнае обусловеностите си по темата секс, както и да потърси начин как да се отобуслови, т.е. да премахне обусловеността си и да се завърне към свободния естествен поток на сексуалната енергия, носещ наслада без вина или срам.

В този семинар няма да има секс, както и събличане.

D