×
начало Димо запази час отзиви кошче за емоции абонамент речник публикации приятели активни медитации
D

Свети рак част II

към Свети рак начало

Трето лечение

Онкологичната комисията назначи новото ми лечение на база добрия резултат от лъче лечението – само имуно терапия с Ниволумаб. САМО това! Това звучи толкова хубаво, че сълзите сами се ронеха, а аз с часове не можах да си намеря място от кеф. Толкова емоционално разтърсен отдавна не се бях чувствал. Взех си торта да се почерпя и заземя. Пожелавам си тялото ми да е в хармония с новото лечение, а то да премине в лекота и ефективност.
За сравнение, предпоследното назначено лечение, което не се състоя поради излива, включваше:
– тройна силна химия (Цисплатин, Паклитаксел и Ендоксан);
– имуно терапия Кейтруда;
– стимулиране производство на убити кръвни клетки: Лонкуекс и Дарбепоетин;
– кортикостерод;
– препарати против гадене;
– препарат за възстановяване на периферна нервна система, поради очаквани поражения в нея. Пръсти и крайници изтръпват с месеци.
Всичко това за вливане при престой от една нощ в болница.

Полет

Предстои ми пътуване на гости до Варна.
Ракът: “Ще пътуваш със самолет. Тук съм да те науча да се грижиш за себе си. Няма да се друсаш часове с автобус, кола или влак. Парите не ги мисли.”
Умът ми: “Знам, че самолет е моето, ма 250лв за едно пътуване… Я по-добре си стой в къщи. И тия работи вече е крайно време да спреш да споделяш с хората. Стига ги занимавал. Досаждаш. Не може така хората да знаят лудостта ти. А и ако знаят много за теб, могат да злоупотребяват с теб, да те наранят.”
Ракът: “Само смей да не вземеш самолет!”
Смея ли?! Не само, че не искам да си играя с рака, ма и е прав. Взимам билет. След 2 минути получавам по банка болничен от 270лв. Шах! Сълзи… Без да се усетя, осъзнавайки колко ми е ценен рака го питам: “Ма аз как ще живея без теб?” Усещайки се какво питам, Мат! Ракът: “Като те науча да се грижиш за себе си, аз ще си отида. Тогава няма да имаш нужда от мен. Няма да ти липсвам.” Сълзи… За първи път видях, как една част от мен, свикнала на самотормоз, има нужда от този учител. Как сама го е извикала.

към Свети рак начало

Димо

D